Várható időjárás az ország területén péntek estig

Eső

Budapest, 2019. március 14., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Európa nagy részének időjárását ciklonok, és a hozzájuk kapcsolódó frontok teszik mozgalmassá. A Brit-szigetek térségét elérő melegfront hatására arrafelé felhős az idő, és több helyen is előfordul kisebb eső. Szintén egy front okoz változékony időt a balti államok tágabb környezetében. A front mentén még erősen felhős az idő, és helyenként csapadék is előfordul, viszont mögötte már szakadozottabb a felhőzet. Az Adriai-tenger térségében pedig egy mediterrán ciklon alakult ki, emiatt ott is felhősebbre, csapadékosabbra fordult az időjárás. Mindeközben szárazföldünk keleti, illetve délnyugati részén anticiklonális hatások dominálnak, így ezeken a tájakon jobbára napos, száraz az idő. Míg a Földközi-tenger partvidékén enyhék a nappalok és az éjszakák – Spanyolország déli részén a délutáni órákban néhol 23, 24 fokig is felmelegszik a levegő -, addig a Skandináv-félsziget nagy részén, illetve Oroszország nyugati tájain még napközben is fagy. A Kárpát-medence időjárását péntek estig több front is eléri, emiatt igen változékony időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
————————————————–

Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, az éjszaka második felétől viszont már szakadozik, csökken a felhőzet. Estig helyenként, éjszaka viszont az északi megyékben, illetve a Duna-Tisza közén már szórványosan várható eső, záporeső. Péntek reggel, délelőtt keleten is csökken a felhőzet, majd a déli óráktól nyugat felől ismét felhősödésre számíthatunk. Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, napközben helyenként valószínű eső, záporeső, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egy újabb csapadéksáv érkezik. A délnyugati szelet éjszaka helyenként erős széllökések kísérik. Pénteken a szél ismét északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá is fokozódik, majd délután mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9 és 15 fok között várható.

kf \ bBAB \ bpt

MTI 2019. március 14., csütörtök 16:18

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →