Több mint 51 ezren síeltek idén Eplényben

Síelés

Eplény, 2019. március 5., kedd (MTI) – Több mint 51 ezren síeltek idén az eplényi síarénában, ahol 93 nap után vasárnap zárták le a szezont – közölte a síközpont marketingvezetője kedden az MTI-vel.

László Márk elmondta: az eplényi síaréna december elsején nyitotta a szezont rekordot jelentő 70 centiméteres átlagos hómélységgel.
A szezon alatt végig nyitva volt az 1048 méter hosszú A1-es pálya, és 78 napon át lehetett síelni mellette az egy kilométeres A7-es pályán, valamint a 209 méteres Q3-as átkötő szakaszon.
A szezon közepén az A4-es, az A6-os és a Q2-es és a Q7-es pályákat is megnyitották, melyekkel összesen majdnem öt kilométeres pályarendszer állt a síelők rendelkezésére.
A marketing vezető tájékoztatása szerint – a nagy szél miatti ötnapos üzemszünet kivételével – a négyüléses sífelvonó megállás nélkül működött, a szezon során hóágyúikkal mintegy 200 ezer köbméter havat gyártottak a pályákra, síoktatásban pedig csaknem nyolcezren vettek részt idén – tette hozzá.
A téli sportok szerelmeseit még egy ingyenes utolsó csúszásra várják szombaton – amikor már gyalogosan is fel lehet libegőzni a hegyre -, aztán megkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra – mondta László Márk.
Március utolsó hétvégéjétől a négyüléses és a kétüléses felvonók már a turistákat szállítják az Ámos-hegyi kilátóhoz és panorámabárhoz, ahonnan jó idő esetén a Balatonig is ellátni. A gyerekeket Eplényben tavasztól őszig játéksziget várja, a völgyben ingyenesen használható a trambulin, az ugrálóvár, a mászófal, a hegytetőn pedig a kilátóig egy mezítlábas ösvény is vezet – tette hozzá.

bss \ pbe \ pmg

MTI 2019. március 5., kedd 13:02

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →