Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Szeles idő

Budapest, 2019. március 4., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Észak-, Északnyugat-Európa fölött több középpontú ciklon helyezkedik el, amelynek hatására kontinensünk északi, északnyugati felén többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, északkeleten havazik.
Délen anticiklon határozza meg az időjárást, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában gyengén vagy közepesen felhős az ég, sokat süt a nap.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti tájain -2 és -12 fok között változik. Ettől délnyugat felé haladva gyorsan emelkedik a hőmérséklet, a középső vidékeken általában 2 és 12, délnyugaton pedig többnyire 14 és 24 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén van, ahol a kora délutáni órákra helyenként 25 fokig melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte még enyhe, száraz, majd átmenetileg nedvesebb, egyre hidegebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:
————————————————
Északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, éjszaka többfelé várható eső, zápor. Hajnaltól nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, napközben az ország nagy részén felhőátvonulások lesznek többórás napsütéssel, helyenként futó záporral, csak délnyugaton lesz több a felhő. Eleinte a délnyugati, éjszakától a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között alakul.

kf \ bil \ ppd

MTI 2019. március 4., hétfő 16:01

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →