Időjárás-jelentés

Köd

Budapest, 2019. február 27., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Nyugat- és Közép-Európa időjárását anticiklon határozza meg. Területén túlnyomóan derült, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a magasnyomás körül ciklonok örvénylenek, amelynek hatására az Atlanti-óceán, Észak- és Kelet-Európa fölött sok a felhő, és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén több helyen esik az eső, északkeleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén általában +2 és -7 fok között alakul. Délnyugat felé haladva fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, így szárazföldünk nyugati, délnyugati területein többfelé a 20 fokot is meghaladja, a Pireneusi-félszigeten néhol 23, 25 fokot is mérnek. A Kárpát-medence fölé csütörtök estig nyugat felől többnyire száraz, egyre enyhébb levegő érkezik, folytatódik az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
—————————————————–

Éjszaka derült lesz az ég, északkeleten néhol ködfoltok képződhetnek. Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után a nap nagy részében sok napsütés valószínű, csak estefelé főként északon növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. Szerda estére mérséklődik a légmozgás, éjszaka csak helyenként élénkül meg a nyugati, délnyugati szél. Csütörtökön többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 20 fok között alakul, az Alpokalján lesz a legenyhébb idő.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. február 27., szerda 15:22

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →