Várható időjárás szombat estig

Szélkakas

Budapest, 2019. február 22., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Fennoskandinávia felől masszív anticiklon terjeszkedik déli irányba, amelynek belső területén a tengerszintre átszámított légnyomás megközelíti az 1045 hPa-t. A magasnyomást nagyrészt sarkvidéki hideg levegő tölti ki, ennek megfelelően többfelé napközben is fagy, a minimum-hőmérséklet a sarkkör mentén helyenként -30 fok körül alakul. A kontinens nyugati részén szintén anticiklonális hatás uralkodik, de ott enyhébb az idő: Franciaországban és az Ibériai-félszigeten több helyen 20 fok körül alakul a csúcsérték. A Kelet-európai-síkságon ugyanakkor ciklon örvénylik, emellett a Balkán-félsziget felett ciklonális hullám található. Ezekben a térségekben többfelé esik az eső, illetve a hó. A Kárpát-medence időjárását szombat estig az észak felől érkező hideg levegő és a kiépülő magasnyomás határozza meg.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:
—————————————————
A középső, illetve a déli országrészben is csökken a felhőzet, estefelé megszűnik a csapadék. A derült éjszakát követően szombaton csupán kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést, csapadék nem lesz. Az erős északkeleti, északi szelet a középső területek kivételével viharos lökések kísérik, majd szombaton fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -1 és +3 fok között valószínű.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. február 22., péntek 16:17

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →