Várható időjárás vasárnap estig

Reggeli köd

Budapest, 2019. február 16., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Szárazföldünk középső területeinek nagy részén anticiklon alakítja az időjárást. Hatására eseménytelen, egyhangú az idő. Hajnalra pára, illetve köd képződik, amit kevés felhő, és többórás napsütés követ. A már említett magasnyomás peremén azonban ciklonok, és frontjaik sora követi egymást. Több ciklonközéppont is található az Atlanti-óceán északi részétől egészen az Ural lábáig. Ezeken a vidékeken erősen felhős vagy borult az ég, és nyugaton főként eső, zápor, míg ettől keletebbre a havazás, hószállingózás a jellemző. Kontinensünk nyugati, középső részein már-már beköszöntött a tavasz, általában 10 és 16 fok közé melegszik fel a levegő kora délután. A legmelegebb továbbra is az Ibériai-félszigeten van, ott már a 20 fok feletti hőmérséklet sem ritka. Tartós mínuszokig egészen a Kelet-európai-síkságig kell menni, errefelé is csak az északi, északkeleti régiókban alakul -5 fok alatt a csúcshőmérséklet. A Kárpát-medence időjárásában vasárnap estig lényegi változás nem történik, továbbra is folytatódik a kora tavaszias, nyugodt idő.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
—————————————————-

Túlnyomóan derült idő várható kevés felhővel. Éjszaka többfelé pára, az Északi-középhegység tágabb környezetében, a Dráva mentén köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amely elsősorban az északkeleti részeken helyenként csak lassan oszlik fel. Csapadék nem várható, esetleg a ködös tájakon gyenge szitálás lehet. A légáramlás jóformán mindenhol gyenge vagy mérsékelt marad.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között várható, de a fagyra érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 15 fok között alakul, 10 fok alatti értékek a tartósabban ködös vidékeken valószínűek.

bti \ bzs \ gry

MTI 2019. február 16., szombat 17:27

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →