Várható időjárás szerda estig

Vörös ég

Budapest, 2019. február 12., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Szárazföldünk keleti részeinek időjárást még mindig egy többközéppontú ciklonrendszer uralja. Frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és több helyről érkezik jelentés csapadékról: eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Izland közelében szintén ciklon örvénylik és okoz a térségben változékony időt. Ezzel szemben Európa délnyugati és középső részei felett anticiklon található. A reggeli pára-, illetve ködfoltokat gyengén felhős, napos, száraz idő követi. A legmelegebb vidékek Spanyolország déli részén találhatók, 19 és 21 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt az Ibériai-félszigeten csak elvétve mérnek 10 foknál hűvösebbet. Keletebbre már fokozatosan alacsonyabb értékekkel találkozunk, ott általában 3 és 8 fok közé melegszik fel a levegő. Tartósan 0 fok alatti hőmérséklet a Skandináv-félsziget északi, illetve a Kelet-európai-síkság keleti, északkeleti részein van. Szerda estig a tőlünk nyugatra lévő anticiklon peremén eleinte szárazabb, majd enyhébb, de nedvesebb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe.

Várható időjárás az ország területén szerda estig
————————————————-

Estig felhőátvonulások várhatók, majd éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, így gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Szerdán az északi vidékeken és a Dunántúlon erősen, másutt változóan felhős idő várható, délkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. Kedden elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor, szerdán elsősorban északon lehet kisebb csapadék. Az északnyugati szél nagy területen lesz viharos, délutántól fokozatosan mérséklődik. Szerdán már csak időnként élénkül meg a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 8 fok közt várható.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. február 12., kedd 16:04

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →