Éjszakai képek: Vénusz, Hold, Jupiter

D_KOM20190131004

Ha az égboltot fürkésszük, mindig valami szépet látunk benne. Egy-egy elröppenő madár, a nyári záporok első esőcseppjei, vagy épp az utána következő szivárvány mind-mind kellemes élményt jelentenek az életünkben. Szeretjük figyelni a felhőkből formálódó különböző formákat is, amiből hol egy oroszlán ébred fel álmából, hol a Mennyország kapuja nyílik meg a rajta átsütő napsugárral.

Mikor leszáll az éj, a csillagos égbolt alatt ugyanaz a madárka repül el felettünk, de ő is álomra hajtja fejét, mint mindenki más. Az oroszlán és a többiek szintén fent vannak az égen, de ekkor már nem a felhőkben, hanem csillagjegyek képében. Ilyenkor van időnk elgondolkodni, hogy milyen aprók vagyunk a világegyetemhez képest és milyen hatalmas és gyönyörű az univerzum.

A világ gyönyörű, hogy mi milyenné tesszük, az csak rajtunk múlik. Az éjszaka eljöttével hagyjuk, hogy látásunk a sötétségig érjen és gondolataink a félelemnek hódoljanak, vagy meglátjuk a sötétségben a ragyogó csillagokat és a bolygókat? A Salgótarjánban készült éjszakai képek csak egy kis “szegletei” a világnak, mégis csodálatosak!

D_KOM20190131003
Salgótarján, 2019. január 31. A Vénusz, a Hold és a Jupiter (b-j) Salgótarján közeléből fotózva 2019. január 31-én hajnalban. MTI/Komka Péter

Borítón: Salgótarján, 2019. január 31. A Vénusz, a Hold és a Jupiter (b-j) Salgótarján közeléből fotózva 2019. január 31-én hajnalban. MTI/Komka Péter

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →