Várható időjárás csütörtök estig

Ködszitálás

Budapest, 2019. január 30., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————

Franciaország felett örvénylik az a kimélyült ciklon, amely a Vizcayai-öböl térségében több helyen okozott jelentős esőt, néhol havazást, illetve szeles időt. Görögország partjainál található az a mediterrán ciklon, amelynek hatására több helyen esik az eső, záporeső, néhol zivatar is előfordul. Kiterjedt anticiklon mindössze északkeleten van, ahol általában borult, párás, több helyen tartósan ködös az idő. A Skandináv-félsziget, illetve a Kelet-európai-síkság nagyobb részén napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, néhol a -20 fokot sem éri el a csúcsérték. 15 fok fölé mindössze az Ibériai-félsziget déli részén, illetve néhol a Földközi-tenger partvidékén melegszik fel a levegő. A Kárpát-medencében a következő 36 órában folytatódik a nyugodt időjárás, többnyire borult, párás idő várható.

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig

—————————————————–

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható, éjszaka több helyen köd is képződik. Északkeleten helyenként eső, havas eső, hó előfordulhat. Csütörtökön elszórtan számíthatunk gyenge csapadékra: nyugaton hó, havas eső, míg keleten havas eső, eső valószínű. A ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás, szitálás nem kizárt. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +5 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. január 30., szerda 16:09

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →