Várható időjárás kedd estig

Hó a növényen

Budapest, 2019. január 28., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————

Európa nagy részének időjárását a Közép-Európa fölött elhelyezkedő többközéppontú ciklon alakítja. Hatására sokfelé erősen felhős vagy borult az ég, és a frontok mentén többfelé alakul ki csapadék; északon és keleten hó, másutt eső, havas eső, hó egyaránt előfordul. Ugyanakkor az Ural előterében anticiklon helyezkedik el, arrafelé erősen és gyengén felhős területek is vannak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, csak a magasnyomás peremén havazik néhol. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti tájain általában -8 és -20 fok között alakul. Ennél enyhébb az idő délkelet felé haladva, a középső vidékeken -2 és +6, nyugaton 7 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén van, ahol a kora délutáni órákra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a fent említett ciklon keletebbre vonul, mögötte szárazabb, kissé hidegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé.

Várható időjárás az ország területére kedd estig

————————————————

Éjszaka lassan szakadozik a felhőzet, keleten, délkeleten még eső, havas eső, néhol hó előfordul. Kedden északnyugaton és a középső országrészben közepesen, másutt erősen felhős lesz az ég, északkeleten néhol havazás, délnyugaton helyenként eső, havas eső még lehet. Az északnyugati, északi, reggelig a Tiszántúlon a délnyugati szél megélénkül, napközben néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -7 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és +6 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ hgp

MTI 2019. január 28., hétfő 17:06

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →