Várható időjárás szombat estig

Téli táj

Budapest, 2019. január 25., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————

A mediterrán térségben ciklon örvénylik, hatására kontinensünk déli, délkeleti és középső vidékén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; délen az eső esik, másutt inkább havazik. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt Izland és a Brit-szigetek térségében.

Ugyanakkor Nyugat- és Északkelet-Európa időjárását anticiklon alakítja, arrafelé erősen felhős, borult, illetve főként délnyugaton kevésbé felhős, napos idő a jellemző. Az Ural előterében sekély teknő helyezkedik el, ott borult az ég, többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti részén általában -10 és -20, az északi és középső tájakon +1 és -4 fok között alakul.

Enyhébb az idő a nyugati és déli vidékeken, ahol a kora délutáni órákra 5 és 13 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 15, 19 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence fölé átmenetileg kissé szárazabb, eleinte hidegebb, majd enyhébb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szombhat estig

—————————————————

Éjszaka az ország északnyugati felén felszakadozik a felhőzet, másutt borult marad az ég, délkeleten, keleten továbbra is lehet havazás. Szombaton szaknyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Szórványosan várható csapadék, keleten hó, nyugaton főként a déli óráktól hó, havas eső, eső, ónos eső egyaránt előfordulhat.

Reggelig az északi, északnyugati szél a Dunántúlon több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik, ott hordhatja a havat, majd szombat reggeltől mérséklődik a szél, később nyugatira, délnyugatira fordul, és helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -12 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton +2 és -3 fok között valószínű.

kf \ bbsg \ bhi

MTI 2019. január 25., péntek 15:04

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →