Várható időjárás péntek estig

Hófúvás

Budapest, 2019. január 24., csütörtök (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————
A szárazföldünktől nyugatra elterülő anticiklon peremén egy ciklon örvénylik, melynek frontális felhőzete éppen a Brit-szigeteket érte el, borongós, esős időt okozva a térségben. A Genovai-öböl mentén újabb mediterrán ciklon alakult ki, amelyek gyakorlatilag futószalagon képződnek a különböző hőmérsékletű légtömegek találkozásának, illetve az Alpok hatásának köszönhetően. Ezeken a vidékeken tehát változékony idő jellemző, változóan felhős éggel, esővel, záporral.

Ha egy kicsit keletebbre tekintünk ott szintén egy hasonlóan kialakult ciklon maradványa okoz többfelé vegyes halmazállapotú csapadékot, havazást, hószállingózást. A Kelet-európai-síkságot még mindig anticiklon uralja. A leghidegebb is ezen légköri képződmény északkeleti peremén van, néhol a -22 fokot is átlépi a hőmérő higanyszála.
A legenyhébb idő továbbra is az Ibériai-félsziget déli csücskében van, általában 15, 17 fok közé melegszik fel a levegő a legmelegebb órákban. A Kárpát-medencét péntek estig a már említett mediterrán ciklon éri el, aminek következtében a déli, délkeleti megyékben ismét többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

————————————————-

Éjszaka jobbára borult lesz az ég, és sokfelé várható havazás, hószállingózás, keleten, délkeleten vegyes csapadék is lehet. Ezt követően egy kisebb szünet után főként a déli megyékben kisebb havazás, keletebbre pedig havas eső valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik, északkeleten, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Elsősorban a Nyírségben, a Bakony térségében, péntek estétől délnyugaton hófúvás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -2, +2 fok között várható.

kf \ bbsg \ gkp

MTI 2019. január 24., csütörtök 16:14

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →