Még mindig hó: várható időjárás csütörtök estig

Hóesés

Budapest, 2019. január 23., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————
Kontinensünktől nyugatra és a Kelet-európai-síkság felett anticiklon található, itt egyhangú időjárás uralkodik. Reggelente többfelé párássá válik a levegő, alakul ki köd. Ezen két képződmény között viszont ciklonok és frontjaik találhatók, amelyek mentén erősen felhős vagy borult az ég. A Kárpát-medencétől északkeletre többfelé havazás, hószállingózás, míg szárazföldünk nyugati részein inkább az eső, záporeső a jellemző. A legmelegebb területek is itt húzódnak, Spanyolország déli területein 15 fokot is mutatnak a hőmérők, de ahogy keletebbre haladunk úgy csökken a hőmérséklet, így Franciaország keleti részein már fagypont alatti értékeket is mérnek. A leghidegebb továbbra is északkeleten van, néhol tartósan -20 fok alatt marad a hőmérséklet. A Kárpát-medencét csütörtök estig dél felől ismét egy mediterrán ciklon éri el, kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék, majd havazás várható.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

—————————————————-
Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor, ezt követően délkelet felől többfelé várható átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, majd ismét egyre nagyobb területen havazás lesz a jellemző. Az északi, északkeleti szél az éjszaka folyamán megélénkül, csütörtökön meg is erősödik. Főként a Nyírségben néhol a havat is hordhatja.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +4 fok között várható.

kf \ bBAB \ gjé

MTI 2019. január 23., szerda 16:14

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →