Várható időjárás kedd estig

Havazás

Budapest, 2019. január 21., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————
Kontinensünk északi területe fölött ciklonok és frontjaik vonulnak nyugatról kelet felé. Hatásukra arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; nyugaton Izland kivételével az eső esik, másutt havazik. Szintén ciklon örvénylik a mediterrán térségben, valamint a Fekete-tenger keleti partvidéke fölött is, emiatt a Földközi-tenger környékén és a Fekete-tenger vidékén sokfelé esik az eső, az északabbi tájakon havazik. Ugyanakkor Franciaországtól Németországon át egészen a Kárpátokig anticiklon alakítja az időjárást. Területén a hajnali párásság, ködfoltok feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti felén többnyire -1 és -9, a legészakibb tájakon -12 és -25 fok között alakul. Enyhébb az idő Európa délnyugati felén, ahol a kora délutáni órákra általában 2 és 11, a déli vidékeken 12 és 17 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a mediterrán térségben örvénylő ciklon kelet, északkelet felé vonul, emiatt főként a Kárpát-medence déli része fölött megnövekszik a felhőzet, és havazás is várható

Várható időjárás az ország területén kedd estig

———————————————–
Éjszaka már északon, északkeleten is erősen megnövekszik a felhőzet, és a déli vidékeken többfelé gyenge havazás várható. Kedden kezdetben északnyugaton, majd északon is felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és ismétlődő havazás valószínű. Reggelig többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, kedden főként a déli megyékben megélénkül az északi, északkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de az eleinte derült, havas északkeleti tájakon jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -2 és +2 fok között várható.

kf \ bil \ bdó

MTI 2019. január 21., hétfő 16:10

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →