Várható időjárás csütörtök estig

Köd

Budapest, 2019. január 16., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

—————————

Szárazföldünk északi és keleti területeinek időjárását ciklonok és frontjaik alakítják. Hatásukra Európa északi felén, valamint keleten erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északkeleten, keleten havazik, nyugaton az eső esik. Ugyanakkor Dél-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, arrafelé változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol tartósabban párás, ködös a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, északi részén 0, -8 fok között alakul, de az Ural előterében és a Skandináv-félsziget északi vidékein -10 fok alatt marad. Délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a középső tájakon 2 és 10, a nyugati, délnyugati vidékeken 10 és 16 fok között változik a kora délutáni hőmérséklet, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 17, 18 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

—————————————————-

Szerdán erősen és közepesen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, majd éjszaka csökken a felhőzet, és az ország északi, északkeleti részén többfelé köd képződik. Csütörtökön a köd a legtöbb helyen feloszlik, és ott is változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni óráktól észak felől megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől egyre több helyen várható eső, záporeső. Mérséklődik a légmozgás, majd éjszaka helyenként megélénkül, csütörtökön többfelé megerősödik a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 9 és 13, az északkeleti megyékben a tartósabban ködös tájakon 2 és 8 fok között alakul.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. január 16., szerda 15:39

Borítókép: illusztráció

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →